Individuele begeleiding kinderen

Wanneer een kind tegen zaken aanloopt die als lastig worden ervaren, kan een individueel traject uitkomst bieden. De basis voor een goede counseling sessie is veiligheid en geborgenheid. Om dit te bereiken wordt er aangesloten bij de belevingswereld en het tempo van het kind.

Afhankelijk van wat er past worden verschillende methodieken (NLP, RET, systemisch werk, LogoSynthese, Coachee!) en creatieve werkvormen ingezet.

Werkwijze
In mijn praktijk werk ik met kinderen vanaf 10 jaar. Na een kennismakingsgesprek waarbij jullie kind aanwezig is, volgt een uitgebreid intakegesprek (zonder kind) aan de hand van een vragenlijst die jullie vooraf hebben ingevuld. Ook wordt er een overeenkomst door beide wettelijke ouders getekend.

Na de intake start de begeleiding. Gedurende het traject worden jullie op de hoogte gehouden en zijn er, afhankelijk van de situatie, 1 of meerdere gesprekken waarin adviezen voor de thuis- en of schoolsituatie worden gegeven. Ook is het mogelijk een gesprek met de leerkracht te plannen.

 

“Gedachten hebben geen macht over jou, behalve als je ze gelooft.” -Byron Katie-

adminIndividuele begeleiding kinderen