Individuele begeleiding

Als jongere kun je tegen dingen aanlopen waarvan je het lastig vindt er mee om te gaan. Ze zorgen voor problemen, houden je wakker, beïnvloeden je schoolresultaten of contacten met anderen. Thema’s waar veel jongeren mee zitten zijn: school, vrienden, (hoog)gevoeligheid, zelfvertrouwen, scheiding, relaties en de eigen ontwikkeling. Een individueel traject kan jou helpen om je beter te gaan voelen en beter te weten hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan.In zo’n traject kunnen we praten, maar vaak doe ik ook oefeningen of gebruik ik creatieve werkvormen. Dit is afhankelijk van wat bij jou past.

Werkwijze
De basis voor een goed counseling traject is dat je je prettig voelt bij mij en in  mijn praktijk. Daarom heb ik altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt. Daarna volgt een uitgebreid intakegesprek (eventueel met je ouders) aan de hand van een vragenlijst die jullie vooraf hebben ingevuld. Ook wordt er een overeenkomst getekend.

Na de intake start de begeleiding. Tijdens bijeenkomsten van 1 uur gaan we samen aan de slag met de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. De eerste 4-5 keer is dat iedere week, daarna kunnen we meestal al gaan afbouwen. Vaak is het handig om ook een gesprek met je ouders erbij te hebben, dit bekijken we te plekke.

 

Met oefeningen, creativiteit en gesprekken zoeken we samen naar de stappen die jij kunt zetten.

          

adminIndividuele begeleiding jongeren